Tuesday, April 13, 2010

Terima Kasih...Suatu N3...


Terima kasih yg tidak terhingga kpd teman mayaku
yg sudi mengulas isi pantun itu…

Sungguh prihatin… sayang semua…
Walaupun hanya tinta… itu sudah cukup bermakna…

Semua N3 almya siarkan…semuanya bernas…
untuk yg sudi membaca… untuk yg mengerti bahawa kasih sayang keluarga membawa bahagia…yg tidak terhingga

Hanya satu yg terpaksa almya pilih…ikutkan hati semua mahu…

N3 yang terpilih ialah yg berwarna….

berwarna….

berwarna….

berwarna….

MERAH

Siapa ya yg kena…Jom kita check….

http://lailyascottage.blogspot.com

lailyhas said…

“kekdg kita leka & alpa ngan kasih syg yg baru hadir dlm idup kita....tapi harus selalu ingat hanya kita yg akan mencorakkan idup kita..so pikir sendiri kira campur tolak bahagi adakah berbaloi utk wat pengorbanan dan ketepikan perasaan org2 tersyg disekeliling kita.....tapi kalu percaturan idup tk seindah yg diimpikan pasrahlah”


http://bluedamaskcraft.blogspot.com
Iren said…
“... but for me, in any decision making, kita kena tawakal & have faith that it is for the best. whatever the consequences, take it positively...”
http://ulatpelita.blogspot.com
Eija said…
“hidup kita didunia byk dugaan dan cabaran, langit tk selalunya cerah, sayng keluarga adalah perkara utama kasih pada suami dan keluarga juga adalah dituntut,eija pun tak tau if menda ni terjadi pd eija apa eija nak buat,cuma kita hanya boleh berserah dan berdoa kpda allah agar ditunjukkan jalan supaya semua hati orag yg kita sayangi akan puas dan gembira.wallahualam”

http://letgo-neesa.blogspot.com
Neesa said…
“kdg2 kita lupa segala jasa ibu dan ayah...dr sebesar tapak tgn smpailah kita dewasa x pernh jemu mmberi tunjuk ajar dengan penuh kasih syg...bagaikan minyak yg penuh kte ditatang...

igtlah,jgn sesekali kte mmbelakangkn ibubapa,suatu hari nnti,jika kekasih baru yg kita tatang ni,menduakan kte....dan berpaling tadah....atau dijemput ke hadrat illahi....

tentu kita akan kembali ke pangkuan ibubapa kte....
kdg2 kita alpa,waktu gembira kita abaikan ibubapa....diwaktu sedih kita mencari ibubapa kita....

jgn sesekali biarkn airmata ibubapa kita mengalir.....
sesungguhnya...setiap balasan tu kte akan dapat....kdg2 anak kte pulak buat kat kite serupa mcm kita buat kat ibubapa kte... so fikirkanlah.....”


http://kahariah.blogspot.com

HAR said…

“hanya satu ungkapan 'KASIH IBU BAWA KE SYURGA'.
nikmat yg tidak ternilai hrganya.

macamana kasih pun kita pd yg lain...buang emak????
nantilah balasannya bkn di dunia,

akhirat ALLAH pasti dgn janjinya.fikir2 lah nk buat sesuatu berkait dgn seorang 'IBU' ”


Tahniah Kak Har yang sudi memberi N3 tersentuh ini…
Pertama kali dibaca…menyentuh terus ke jiwa raga…
terasa sangat…

Moga semuanya akan jadi lebih bermakna…

Mohon Kak Har hantarkan alamat pd almya di…
http://izadmy@gmail.com

Terima kasih sekali lg kpd semua yg menyertai…
doakan semuanya selamat ya… Amin!

2 comments:

HAR said...

salam,
add akak kahariah md kundor
9/4428 jln pantai balok
kg chengal lempong
26100 balok
kuantan.
0148275079

Almya said...

noted...tq