Sunday, February 14, 2010

SUATU N3...buatmu...!

Salam Teman...

Sebenarnya berat utk buat N3 ni...tp buat jgk kerna...? (x payah cerita ya..) Aku PAKSArelakan saja... Masih praktikalkah lagi pantun ini di zaman serba canggih gini...

NASI LEMAK BUAH BIDARA

SAYANG SELASIH AKU LURUTKAN

BUANG MAK BUANG SAUDARA

KERANA KASIH AKU TURUTKAN

Apa yg harus aku lakukan...jika ini yg terjadi???? Ikut saja @ sebaliknya...sakitnya...!
Harap sgt teman mayaku sudi membantuku...mengulas isi pantun itu dgn kehidupan kini...
Komen & Cadangan drp teman semua saya nantikan...

Pemberi cadangan yg terbaik...akan saya siarkan & saya dgn ikhlasnya akan beri sumbangan (Angpow kot...sempena CNY thn ni...) utk pertolongan yang besar begini. Ini bukan giveaway ya... hanya Suatu N3...


TERIMA KASIH DAUN KELADI...
SILALAH KOMEN PADA YANG SUDI...





9 comments:

lailyhas said...

kekdg kita leka & alpa ngan kasih syg yg baru hadir dlm idup kita....tapi harus selalu ingat hanya kita yg akan mencorakkan idup kita..so pikir sendiri kira campur tolak bahagi adakah berbaloi utk wat pengorbanan dan ketepikan perasaan org2 tersyg disekeliling kita.....tapi kalu percaturan idup tk seindah yg diimpikan pasrahlah...

ALMYA said...

terima kasih lailyhas atas pandangan bernas u... moga semuanya dapat merasai bahagia...

Blog Owner said...

salam..

terpanggil plak utk beri pandangan tp payah gak sbb tak tau hujung pangkalnya.. but for me, in any decision making, kita kena tawakal & have faith that it is for the best. whatever the consequences, take it positively...

iren

ALMYA said...

tq iren... mmg x boleh citer di sini... berkias adalah cara terbaik bagi org melayu...yessz...TAWAKAL!!

NJ said...

salam perkenalan almya..
saya dah follow k

eija said...

salam almaya eija just nak bg pdgan,hidup kita didunia byk dugaan dan cabaran,langit tk selalunya cerah,sayng keluarga adalah perkara utama kasih pada suami dan keluarga juga adalah dituntut,eija pun tak tau if menda ni terjadi pd eija apa eija nak buat,cuma kita hanya boleh berserah dan berdoa kpda allah agar ditunjukkan jalan supaya semua hati orag yg kita sayangi akan puas dan gembira.wallahualam

neesa said...

http://letgo-neesa.blogspot.com

hai almya...

nk try bg pandangan jgk ni...

kdg2 kita lupa segala jasa ibu dan ayah...dr sebesar tapak tgn smpailah kita dewasa x pernh jemu mmberi tunjuk ajar dengan penuh kasih syg...bagaikan minyak yg penuh kte ditatang...

igtlah,jgn sesekali kte mmbelakangkn ibubapa,suatu hari nnti,jika kekasih baru yg kita tatang ni,menduakan kte....dan berpaling tadah....atau dijemput ke hadrat illahi....

tentu kita akan kembali ke pangkuan ibubapa kte....
kdg2 kita alpa,waktu gembira kita abaikan ibubapa....diwaktu sedih kita mencari ibubapa kita....

jgn sesekali biarkn airmata ibubapa kita mengalir.....
sesungguhnya...setiap balasan tu kte akan dapat....kdg2 anak kte pulak buat kat kite serupa mcm kita buat kat ibubapa kte...

so fikirkanlah.....

HAR said...

hanya satu ungkapan 'KASIH IBU BAWA KE SYURGA'.
nikmat yg tidak ternilai hrganya.
macamana kasih pun kita yg pd lain...buang emak????
nantilah balasannya bkn di dunia,
akhirat ALLAH pasti dgn janjinya.fikir2 lah nk buat sesuatu berkait dgn seorang 'IBU'

Almya said...

Terima kasih tak terhingga kepada semua yg menyumbangkan komen berharga anda...nantikan pilihan komen terbaik ya...almya akan siarkan...(pstt:cam iklan plak) hehehe...